אחרי הגשמים הטובים, אפשר לראות איך החוביזה עולה וצומחת בכל פינה אפשרית. אז אחרי שקטפנו וקטפנו, קיבלנו מתכון נפלא לחוביזה ממולאת, מג'ני זרח הנהדרת שלנו, ואנו חולקים אותו איתכם.
מתחילים בשליקת העלים כ 1/2 דקה במים רותחים ולהעביר ישר למים קרים, למנוע המשך בישול.
בקערה לערבב את כל חומרי המלית:
1 כוס אורז פרסי שטוף היטב (לא מבושל)
1-2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס דק
1 כפית כמון
קורט ראס אל חנות
1 בצל קצוץ דק
2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
גרד מלימון אחד
2 כפות צנוברים/גרעיני דלעת/גרעיני חמניה
- לפתוח על משטח עלה חוביזה עם הצד החלק כלפי מטה (ה"ורידים" של העלה כלפי מעלה).
- למלא כף מהמלית ולגלגל כמו עלי גפן.
- לסדר בסיר נמוך/סוטאז', צפופים וצמודים זה לזה, כש"התפר" כלפי מטה.
- להוסיף 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס דק, גרד מלימון אחד, מיץ מלימון אחד, מים רותחים, עד גובה הממולאים. (מי שאוהב חמוץ יותר, ניתן להוסיף יותר מיץ לימון, עפ"י הטעם).
- על להבה בינונית, להביא לרתיחה ראשונית, להנמיך אש ולהמשיך לבשל עד לריכוך האורז וספיגת רוב הנוזלים.
בתיאבון?